Pikantní salát s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní salát s kuřecím masem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33289 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
2 polévková lžíce | Cukr palmový |
1 kávová lžička | Galgan |
4 ks | Kafirové listy |
115 g | Kaštany vodní |
0,5 hrnek | Kešu oříšky pražené |
0,5 hrnek | Kokosový krém |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 ks | Limetka |
5 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Salát hlávkový |
4 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 128,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Kokosový krém, Koriandr čerstvý, Limetka, Máta, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Galgan, Kafirové listy, Kaštany vodní, Kešu oříšky pražené, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní salát s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Z masa odstraníme kůži a přebytečný tuk a vložíme do větší nádoby. Potřeme rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a lžící oleje. Necháme 1 - 2 h marinovat. Poté maso osmahneme cca 3 - 4 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | V kastrůlku povaříme kokosový krém s rybí omáčkou, limetkovou šťávou a palmovým cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a pak hrnec odstavíme. |
3 | Maso nakrájíme na plátky, přidáme na plátky pokrájené vodní kaštany, opražené kešú oříšky, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané limetkové lístky a citronovou trávu, nakrájený galgan, najemno nasekané chilli papričky bez semínek, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a mátové lístky. |
4 | Salát přelijeme kokosovým dresinkem, důkladně promícháme. Na talíře naaranžujeme salátové listy, rozdělíme na ně salát, dozdobíme snítkami koriandru, případně nakrájenými chilli papričkami a podáváme. |