Recept

Pikantní salát s kuřecím masem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33289
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
2 polévková lžíce Cukr palmový
1 kávová lžička Galgan
4 ks Kafirové listy
115 g Kaštany vodní
0,5 hrnek Kešu oříšky pražené
0,5 hrnek Kokosový krém
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
4 ks Kuřecí prsa
1 ks Limetka
5 ks Máta
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Salát hlávkový
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 965 kcal
Kilojoule 4 036kJ
26% Sacharidy 94 g
52% Tuky 39 g
28% Sodík 563 mg
111% Bílkoviny 63 g

Pikantní salát s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Z masa odstraníme kůži a přebytečný tuk a vložíme do větší nádoby. Potřeme rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a lžící oleje. Necháme 1 - 2 h marinovat. Poté maso osmahneme cca 3 - 4 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme vychladnout.

2

V kastrůlku povaříme kokosový krém s rybí omáčkou, limetkovou šťávou a palmovým cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a pak hrnec odstavíme.

3

Maso nakrájíme na plátky, přidáme na plátky pokrájené vodní kaštany, opražené kešú oříšky, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané limetkové lístky a citronovou trávu, nakrájený galgan, najemno nasekané chilli papričky bez semínek, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a mátové lístky.

4

Salát přelijeme kokosovým dresinkem, důkladně promícháme. Na talíře naaranžujeme salátové listy, rozdělíme na ně salát, dozdobíme snítkami koriandru, případně nakrájenými chilli papričkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept