Fazolová polévka se strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka se strouhankou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33293 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Na fazole | |
---|---|
150 g | Fazole |
1 l | Voda pitná |
Na vývar | |
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na kapání | |
50 g | Mouka polohrubá |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 36,7mg |
Draslík | 176,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka se strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme nabobtnat ve studené vodě. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a cibuli, dáme vařit na mírný oheň do měkka. Namočené fazole necháme uvařit v osolené vodě. |
2 | Zatím v misce smícháme mouku, sůl, vejce a trochu vody, vymícháme pevné těsto na kapání. Uvařenou zeleninu vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout, do stále se mírně vařícího vývaru po zelenině lžičkou vykrájíme z těsta malé kousky kapání. Zeleninu nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru, přisypeme strouhanku, chvíli povaříme. Přidáme hotové fazole i s vodou, ve které se vařily, a na konec vmícháme cibulku nadrobno, osmaženou na másle. Dosolíme, dopepříme, polévku odstavíme a můžeme ihned podávat. |
Poznámka
1