Spagettini s omáčkou boscaiola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spagettini s omáčkou boscaiola
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 33294 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
90 g | Anglická slanina |
80 g | Cibulka jarní |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Spaghettini |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 180,3mg |
Draslík | 285,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spagettini s omáčkou boscaiola postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou. |
3 | Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu. |
4 | Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou. |