Recept

Spagettini s omáčkou boscaiola

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 33294
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

90 g Anglická slanina
80 g Cibulka jarní
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
500 g Těstoviny Spaghettini
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,052 kcal
Kilojoule 4 400kJ
27% Sacharidy 97 g
84% Tuky 63 g
34% Sodík 683 mg
43% Bílkoviny 24 g

Spagettini s omáčkou boscaiola postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou.

3

Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu.

4

Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept