Recept

Paštika ze zaječího předku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 33295
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Játra telecí
130 ml Mléko polotučné
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
70 g Veka
250 g Vepřová plec
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 617kJ
5% Sacharidy 19 g
49% Tuky 37 g
27% Sodík 547 mg
89% Bílkoviny 50 g

Paštika ze zaječího předku postup přípravy receptu:

1

Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kousky, očištěná játra jemně umeleme, veku namočíme do mléka.

2

Na pánvi orestujeme slaninu s cibulí, přidáme maso a dusíme, až je maso měkké. Poté maso umeleme spolu s vymačkanou houskou a přidáme k umletým játrům. Vmícháme mleté koření, sůl, rozšlehaná vejce a víno. Vypracujeme kompaktní hmotu. Zhruba hodinu a půl vaříme v pudinkové formě nebo v zavařovací sklenici s twist uzávěrem.

3

Paštiku necháme vychladnout do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept