Paštika ze zaječího předku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika ze zaječího předku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33295 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Játra telecí |
130 ml | Mléko polotučné |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
70 g | Veka |
250 g | Vepřová plec |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 688,5mg |
Draslík | 785,1mg |
Vláknina | 915,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika ze zaječího předku postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kousky, očištěná játra jemně umeleme, veku namočíme do mléka. |
2 | Na pánvi orestujeme slaninu s cibulí, přidáme maso a dusíme, až je maso měkké. Poté maso umeleme spolu s vymačkanou houskou a přidáme k umletým játrům. Vmícháme mleté koření, sůl, rozšlehaná vejce a víno. Vypracujeme kompaktní hmotu. Zhruba hodinu a půl vaříme v pudinkové formě nebo v zavařovací sklenici s twist uzávěrem. |
3 | Paštiku necháme vychladnout do druhého dne. |