Pražský salát I. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražský salát I.
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33298 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Cibule |
120 g | Jablka |
150 g | Majonéza |
150 g | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Telecí pečeně |
250 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 406,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Okurky nakládané, Telecí pečeně, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražský salát I. postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme, okurky nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli drobně nakrájíme, na cedníku ji prolijeme vroucí vodou, studenou zchladíme a necháme okapat. |
2 | Vychladlé upečené telecí a vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy a opepříme. |
3 | K masu lehce přimícháme všechny ostatní přísady a na závěr majonézu. Salát podáváme vychlazený. |