Recept

Penne s omáčkou Arrabbiata

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33299
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
60 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
500 g Rajčata
80 g Slanina vepřová
5 g Sůl
35 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Penne
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 709kJ
27% Sacharidy 99 g
22% Tuky 17 g
40% Sodík 802 mg
42% Bílkoviny 24 g

Penne s omáčkou Arrabbiata postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme najemno slaninu a chilli papričky. Slaninu, papričky, nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme za občasného zamíchání

2

na oleji asi 8 minut při střední teplotě.

3

Přidáme nakrájená rajčata, přilijeme půl hrnku vody, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme pod pokličkou asi 40 minut do zhoustnutí.

4

Když je omáčka téměř hotová, uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.

5

Vložíme do omáčky petrželku. Ochutnáme ji a podle potřeby přisolíme. Omáčku nalijeme na těstoviny a opatrně protřeseme. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept