Penne s omáčkou Arrabbiata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s omáčkou Arrabbiata
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33299 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
80 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 19,6mg |
Draslík | 453,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s omáčkou Arrabbiata postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme najemno slaninu a chilli papričky. Slaninu, papričky, nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme za občasného zamíchání |
2 | na oleji asi 8 minut při střední teplotě. |
3 | Přidáme nakrájená rajčata, přilijeme půl hrnku vody, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme pod pokličkou asi 40 minut do zhoustnutí. |
4 | Když je omáčka téměř hotová, uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. |
5 | Vložíme do omáčky petrželku. Ochutnáme ji a podle potřeby přisolíme. Omáčku nalijeme na těstoviny a opatrně protřeseme. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem. |