Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33300
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
125 g Filé rybí
200 g Krevety tygří - loupané
30 g Máslo čerstvé
150 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olihně
250 ml Omáčka rajčatová
10 g Oregano sušené
425 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Špagety
5 g Sůl
125 ml Víno červené
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 290kJ
31% Sacharidy 113 g
18% Tuky 14 g
49% Sodík 978 mg
95% Bílkoviny 53 g

Špagety Marinara postup přípravy receptu:

1

Drcený česnek a nakrájenou cibuli smažíme na oleji na malém ohni 2-3 minuty. Přidáme víno, rajčatový protlak, rajčata a rajčatovou omáčku. Za občasného míchání vaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Přidáme bylinky, osolíme a opepříme.

2

Půl hrnku vody přivedeme k varu. Vložíme do ní vytříděné slávky, pod pokličkou je necháme 3-5 minut vařit. Když se lastury otevřou, vyjmeme je. Neotevřené nepoužijeme. Slávky a zbylou tekutinu vložíme do omáčky.

3

Na kroužky nakrájené olihně, nakrájené rybí filé a krevety postupně podusíme zhruba 1-2 minuty na másle, potom je vložíme do teplé omáčky.

4

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Smícháme s omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept