Špagety Marinara - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety Marinara
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33300 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
125 g | Filé rybí |
200 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olihně |
250 ml | Omáčka rajčatová |
10 g | Oregano sušené |
425 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Špagety |
5 g | Sůl |
125 ml | Víno červené |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 159,4mg |
Draslík | 539,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Olihně, Omáčka rajčatová, Oregano sušené, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety Marinara postup přípravy receptu:
1 | Drcený česnek a nakrájenou cibuli smažíme na oleji na malém ohni 2-3 minuty. Přidáme víno, rajčatový protlak, rajčata a rajčatovou omáčku. Za občasného míchání vaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Přidáme bylinky, osolíme a opepříme. |
2 | Půl hrnku vody přivedeme k varu. Vložíme do ní vytříděné slávky, pod pokličkou je necháme 3-5 minut vařit. Když se lastury otevřou, vyjmeme je. Neotevřené nepoužijeme. Slávky a zbylou tekutinu vložíme do omáčky. |
3 | Na kroužky nakrájené olihně, nakrájené rybí filé a krevety postupně podusíme zhruba 1-2 minuty na másle, potom je vložíme do teplé omáčky. |
4 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Smícháme s omáčkou a podáváme. |