Recept

Náchodský bramborový koláč - bramborka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33301
Kategorie: Brambory

Ingredience

400 g Brambory
8 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Droždí
1 polévková lžíce Majoránka
1 l Mléko polotučné
1 kg Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
150 g Hera

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 710kJ
49% Sacharidy 177 g
40% Tuky 30 g
40% Sodík 806 mg
59% Bílkoviny 33 g

Náchodský bramborový koláč - bramborka postup přípravy receptu:

1

Den předem omyjeme 4 větší brambory (400 g) a uvaříme je v 1 l vody ve slupce doměkka. Potom uvařené brambory scedíme.

2

Druhý den brambory a větší cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Oloupaný česnek prolisujeme.

3

Do mísy nasypeme hrubou mouku, uděláme v mouce důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme 1 lžičku cukru a vlahé mléko. Když vzejde kvásek, přidáme vejce, brambory, cibuli, česnek, (50 g) rozpuštěné Hery, sůl, pepř a majoránku, směs dobře promícháme a necháme v teple kynout.

4

Vykynuté těsto rozetřeme na plech vytřený Herou (50 g) a dáme do předehřáté trouby upéct. Povrch těsta potřeme zbytkem rozpuštěné Hery (50 g). Pečeme při 200 °C 50-60 minut.

5

Upečená "bramborka" má zlatohnědou křupavou kůrku. Nakrájíme porce, které nejvíce chutnají horké, ale můžeme je podávat i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept