Zdravý recept

Kapr na modro v rosolu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (85%)
ID receptu: 33302
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1,5 kg Kapr obecný
160 ml Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
Na zeleninový vývar
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
100 g Cibule
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
10 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 špetka Tymián sušený
1,5 l Voda pitná
Na rosol
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Vývar rybí
40 g Želatina
Kapr na modro v rosolu
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
14% Sacharidy 52 g
100% Tuky 75 g
41% Sodík 827 mg
114% Bílkoviny 64 g

Kapr na modro v rosolu postup přípravy receptu:

1

V rendlíku povaříme asi 5 minut na silná kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu, rozpůlenou cibuli a koření. Zvlášť přivedeme do varu ocet.

2

Očištěného a rozpůleného kapra osolíme a vložíme do pekáče kůží nahoru a přelijeme horkým octem. Poté podle stran kapra přilijeme vývar i se zeleninou a kořením a vaříme zhruba 1/2 hodiny na mírném ohni. Rybu s nálevem necháme vychladnout.

3

V mezičase připravíme rosol. Použijeme vývar z kapra a vaříme. Plátkovou želatinu necháme nabobtnat, poté slijeme vodu a želatinu vmícháme do rybího vývaru, který jsme odstavili ze sporáku. Dobře promícháme a přecedíme. Do čistého vývaru zašleháme bílky a na malém plameni vývar zahříváme (nevaříme), až se bílky srazí. Poté necháme vývar překapat přes husté síto.

4

Vychladlou rybu přeneseme na mísu, nakrájíme na kousky, ale držíme původní tvar ryby. Nejprve ji přelijeme slabou vrstvou prochladlého rosolu, necháme zatuhnout, poté ji přelijeme rosolem celou a dáme do chladu. Ztuhnout necháme i zbylý rosol, který nakrájíme na kostičky a zdobíme jím rybu na míse spolu s měsíčky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept