Recept

Podkrkonošský bramborník se švestkami - frucábník

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 33305
Kategorie: Brambory

Ingredience

2 kg Brambory
2 ks Česnek
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 l Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Sůl
100 g Švestky sušené
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 419kJ
16% Sacharidy 58 g
10% Tuky 8 g
19% Sodík 372 mg
24% Bílkoviny 13 g

Podkrkonošský bramborník se švestkami - frucábník postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme do mísy. Přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, bílý pepř, prolisovaný česnek, drcený kmín a mléko. Bramborovou směs dobře promícháme a nakonec přimícháme sušené švestky.

2

Těsto rozetřeme na plech, který jsme vytřeli asi 4 lžícemi oleje a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 200 °C přibližně 50-60 minut, do doby, až bude mít bramborník zlatou kůrku a okraje budou křupavé.

3

Bramborník nakrájíme na porce a podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept