Vývar s fazolemi a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s fazolemi a zeleninou
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 175 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 33308 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
120 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
220 g | Cuketa |
250 g | Fazole Borlotti |
80 g | Hrášek |
60 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Pesto |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
80 g | Těstoviny rotelle |
120 g | Tuřín |
80 ml | Víno červené |
2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 22,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Hrášek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Tuřín, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole Borlotti, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny rotelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s fazolemi a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme propláchnuté fazole. Vaříme je 15 minut a scedíme. |
2 | Nakrájíme zeleninu, slaninu a nadrtíme česnek. Na oleji smažíme cibuli, česnek a slaninu. Přidáme rajčata, petrželku a fazole, vývar a víno. Vaříme pod pokličkou 2 hodiny. Potom přidáme mrkev, tuřín, brambory a rajčatový protlak a vaříme 20 minut. |
3 | Do polévky vložíme cukety, hrášek a těstoviny. Povaříme ještě 10-15 minut, osolíme a opepříme. Polévku před podáváním ozdobíme nastrouhaným parmezánem a trochou omáčky pesto. |