Krevetová polévka s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová polévka s hráškem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33309 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
120 g | Cibule |
100 g | Hrášek |
250 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 g | Těstoviny Capellini |
1,5 l | Vývar drůbeží |
5 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 155,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Hrášek, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Capellini, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová polévka s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Krevety rozkrájíme na kousky. Nakrájenou cibuli smažíme na oleji doměkka. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme jej k varu. |
2 | Přidáme nastrouhaný zázvor, cukrový hrášek, krevety a těstoviny. Vaříme při střední teplotě 4 minuty. Osolíme a opepříme podle chuti, ozdobíme čerstvými lístky bazalky a servírujeme. |