Smetanová polévka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka s houbami
Smetanová polévka s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33310 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
400 g | Hříbky čerstvé |
90 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
125 g | Těstoviny Risone semolinové |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 540,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Risone semolinové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová polévka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na másle na malém ohni asi 1 minutu. Přidáme houby a 5 minut mírně podusíme. Několik plátků hub odložíme stranou na ozdobu. Přilijeme kuřecí vývar a 10 minut povaříme. |
2 | Zvlášť uvaříme ve slané vodě těstovinovou rýži al dente. Scedíme ji a odložíme. Polévku s houbami necháme trochu vychladnout a potom jej rozmixujeme. Rozmixovanou polévku nalijeme zpátky do hrnce, vmícháme risone a smetanu a prohřejeme. Dochutíme pepřem a solí. Ozdobíme plátky hub. |