Těstovinová polévka s párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová polévka s párkem
Těstovinová polévka s párkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 33311 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 kostka | Bujón zlatý hovězí |
100 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
200 g | Fazole červené sterilované |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
60 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
250 g | Párky Frankfurtské |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Pórek |
5 g | Sůl |
125 g | Těstoviny Conchiglie |
125 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 332,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Fazole červené sterilované, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý hovězí, Fazole bílé v mírně slaném nálevu, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Olej olivový, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Pórek, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinová polévka s párkem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájený párek, kolečka pórku, drcený česnek, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme. |
2 | Zeleninu v hrnci poprášíme moukou a cca 1 minutu mícháme. Postupně vmícháme vodu s rozdrobenými kostkami hovězího vývaru a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a necháme 10 minut mírně vařit. |
3 | Přidáme těstoviny a fazole, zvýšíme teplotu a 8-10 minut vaříme, až těstoviny změknou. Dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Před podáváním můžeme porce ozdobit nakrájenou čerstvou petrželkou.