Recept

Ostrý vývar s petrželovou těstovinou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33313

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
350 g Kuřecí stehna
120 g Mrkev kořen
5 g Pepř černý mletý
150 g Pórek
5 g Sůl
3 g Tabasco
3 ks Vaječný bílek slepičí
1500 ml Vývar drůbeží
Petrželová těstovina
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 ml Olej sezamový
90 g Petržel - nať
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 247kJ
7% Sacharidy 26 g
123% Tuky 92 g
92% Sodík 2 g
52% Bílkoviny 29 g

Ostrý vývar s petrželovou těstovinou postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme na kousky zeleninu a maso. Zeleninu vložíme do velkého hrnce a na zeleninu nalijeme bílky. Zhruba 1 minutu šleháme drátěnou metlou do pěny a postupně přiléváme horký vývar a za stálého šlehání bílků pomalu přivedeme k varu. Přidáme kuřecí maso. Lžící utvoříme otvor v pěně a polévku necháme bez míchání mírně vařit 30 minut.

2

Vývar přecedíme přes plátno - zeleninu a maso nepoužijeme. Osolíme, opepříme, přidáme tabasco a odložíme stranou.

3

V robotu zpracujeme jemné těsto z mouky, vejce a oleje. Hněteme je asi 2 minuty a necháme odpočinout.

4

Těsto rozdělíme na 4 díly. Jeden díl rozválíme na velmi tenkou placku, na kterou rovnoměrně rozložíme lístky petržele. Rozválíme další díl těsta a vzniklou plackou petržel přikryjeme. Jemně přitlačíme na celé ploše válečkem. Postup opakujeme se zbylými díly těsta a petržele.

5

Placky s petrželí nakrájíme na čtverečky s lístkem petržele uprostřed. Potom je necháme chvíli proschnout. Kuřecí vývar ohřejeme a jakmile se začne vařit, přidáme těstoviny. Povaříme je asi 1 minutu a servírujeme.

Poznámka

Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami petržele.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept