Recept

Tomatová polévka s conchiglie

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 33314
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

20 g Bazalka
1 stroužek Česnek
60 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
40 ml Olej olivový
50 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
60 g Protlak rajčatový
750 g Rajčata
5 g Sůl
150 g Těstoviny Conchiglie
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 352kJ
11% Sacharidy 40 g
22% Tuky 16 g
64% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 9 g
Tomatová polévka s conchiglie

Tomatová polévka s conchiglie postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí vodě spaříme rajčata, vyjmeme a oloupeme. Překrojíme je na poloviny, odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme. Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájenou papriku smažíme asi 10 minut, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a ještě asi 10 minut podusíme.

2

Přidáme vývar, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Potom polévku asi 15 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Stáhneme z ohně a vmícháme bazalku. Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.

3

Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vložíme do rozmixované polévky. Polévku prohřejeme.

Poznámka

Porce můžeme ozdobit celými lístky bazalky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept