Recept

Polévka s krevetami a těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33315

Ingredience

20 g Bazalka
100 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
500 g Krevety tygří - loupané
150 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
125 ml Sherry brandy
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
70 g Těstoviny Conchiglie
1 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 044kJ
14% Sacharidy 50 g
139% Tuky 105 g
88% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Polévka s krevetami a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku osmažíme ve velkém hrnci na oleji a másle. Smažíme 2-3 minuty při mírné teplotě.

2

Přidáme nakrájený celer a mrkev a mícháme, dokud zelenina nezezlátne. Potom směs okořeníme petrželkou, bazalkou a cayenským pepřem. Promícháme, vložíme krevety a prohřejeme. Česnek vyhodíme.

3

Přilijeme sherry, zvýšíme teplotu a 2-3 minuty vaříme. Polévku rozředíme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

4

Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept