Polévka s krevetami a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s krevetami a těstovinami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33315 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
500 g | Krevety tygří - loupané |
20 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
125 ml | Sherry brandy |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
70 g | Těstoviny Conchiglie |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 147,1mg |
Draslík | 498,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Conchiglie, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s krevetami a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku osmažíme ve velkém hrnci na oleji a másle. Smažíme 2-3 minuty při mírné teplotě. |
2 | Přidáme nakrájený celer a mrkev a mícháme, dokud zelenina nezezlátne. Potom směs okořeníme petrželkou, bazalkou a cayenským pepřem. Promícháme, vložíme krevety a prohřejeme. Česnek vyhodíme. |
3 | Přilijeme sherry, zvýšíme teplotu a 2-3 minuty vaříme. Polévku rozředíme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. |
4 | Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. |