Recept

Ovocná bramborová bába

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33316

Ingredience

750 g Brambory
80 g Cukr krupice
2 ks Cukr skořicový
1 ks Cukr vanilka
40 g Hrozinky
250 g Jablka
0,5 dl Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
60 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 253kJ
24% Sacharidy 87 g
59% Tuky 44 g
6% Sodík 117 mg
26% Bílkoviny 15 g

Ovocná bramborová bába postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do mísy.

2

Sušené švestky bez pecek a hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme odkapat a švestky potom pokrájíme na menší kousky.

3

Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jádřince a nakrájíme na plátky. Jablka dáme do misky, přidáme k nim švestky s hrozinkami a vše promícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem.

4

Vrstvy brambor a ovoce budeme střídavě pokládat do zapékací mísy, kterou jsme si vytřeli máslem (20 g). Dáme vrstvu brambor, na ni vrstvu ovoce, kterou posypeme ještě krupicovým cukrem, opět vrstvu brambor... a opakujeme, poslední vrstva by měla být z brambor. Potom brambory pokapeme rozpuštěným máslem.

5

Mléko smícháme se smetanou, cukrem a rozšlehanými vejci a celý povrch poslední vrstvy polijeme.

6

Pečeme v předehřáté troubě při 200-220 °C asi 50 minut dozlatova.

7

Bramborovou bábu s ovocem podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept