Krupicová polévka s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicová polévka s petrželkou
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33319 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř bílý |
100 g | Petržel kudrnka |
200 g | Pšeničná krupice |
8 g | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 139,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicová polévka s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu vodu. V misce smícháme trochu studené vody s krupicí na kaši, kterou za stálého míchání vlijeme do vroucí vody. Necháme 5 minut povařit, osolíme, opepříme a do již odstavené polévky vložíme 2 lžíce másla a vmícháme nasekanou petrželku. |