Těstovinová polévka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová polévka se slaninou
Těstovinová polévka se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33322 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
60 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
150 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
250 g | Těstoviny Risone semolinové |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 20,2mg |
Draslík | 216,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 288,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Cibule, Hrášek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Risone semolinové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinová polévka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli, slaninu a celer opékáme na másle asi 5 minut. Přidáme vývar a hrášek a vaříme 5 minut. Přidáme risone a vaříme dalších 5 minut, až těstoviny změknou. |
2 | Těsně před podáváním ochutíme petrželkou, solí a pepřem. |