Mazurská zelňačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mazurská zelňačka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33325 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
5 g | Kmín drcený |
6 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1000 g | Vepřová uzená žebra |
2 l | Voda pitná |
400 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 931,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová uzená žebra, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mazurská zelňačka postup přípravy receptu:
1 | Uzená vepřová žebra vložíme do studené vody a vaříme na mírném ohni doměkka. Vyjmeme a necháme na prkénku vystydnout. |
2 | Sterilované bílé zelí a oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do většího hrnce a zalijeme polovinou vývaru z masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, vychladlé maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do hrnce k dušenému zelí. Nakonec přilijeme zbytek vývaru, podle chuti dosolíme a horké servírujeme. |