Brambory nakyslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory nakyslo
Brambory nakyslo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33326 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
750 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
30 g | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana jihočeská zakysaná15% |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 828,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Kmín celý, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana jihočeská zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory nakyslo postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky a dáme je vařit do vody se solí a kmínem. |
2 | Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi ji vysmažíme s 1 lžíci sádla dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a do zbylého rozpáleného omastku přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Když jsou brambory téměř uvařené, přimícháme k nim jíšku, slaninu, bobkový list, nové koření a vše povaříme minimálně 10 minut. |
3 | Potom za stálého míchání přidáme 1/2 lžičky octa, prolisovaný česnek, omytý drobně pokrájený kopr a zakysanou smetanu. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme z plotny. |
4 | Podle chuti dosolíme a podáváme. |
Poznámka
K bramborům nakyslo podáváme ztracená vejce. (Ke každé porci 1 vejce).