Recept

Rýžové vlasové nudle s jarními závitky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33327

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
115 g Fazolové výhonky
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 g Krevety tygří - loupané
1 ks Mrkev kořen
1 hrst Máta
55 g Nudle rýžové
0,5 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Omáčka rybí
8 ks Rýžový papír
8 plátek Salát hlávkový
340 g Vepřová pečeně
Arašídová omáčka
1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
2 ks Chilli paprička
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
0,5 hrnek Ořechy burské pražené
1 kávová lžička Protlak rajčatový
600 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek
Rýžové vlasové nudle s jarními závitky
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 119kJ
12% Sacharidy 43 g
66% Tuky 50 g
34% Sodík 683 mg
76% Bílkoviny 43 g

Rýžové vlasové nudle s jarními závitky postup přípravy receptu:

1

Nudle necháme do změknutí namáčet v teplé vodě. Poté je scedíme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a povaříme 2 - 3 minuty. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme nastrouhanou mrkev, ochutíme cukrem a přelijeme rybí omáčkou.

2

Připravíme závitky. Maso nakrájíme na nudličky, krevety uvaříme, odstraníme ulity a vnitřnosti a rozkrojíme na poloviny. Všechny rýžové papíry namočíme v míse s teplou vodou a položíme na pracovní plochu. Položíme na něj list salátu, 1 - 2 lžičky nudlové směsi, několik nudliček masa, pár fazolových výhonků a několik lístků máty. Srolujeme do válce, v polovině rolování přeložíme oba konce směrem do středu a do vzniklé štěrbiny vložíme dvě krevety. Přidáme několik kousků okurky nakrájené na nudličky a pár koriandrových lístků. Srolujeme do pevného balíčku. Hotové závitky klademe na talíř a zakryjeme vlhkou utěrkou.

3

Na arašídovou omáčku rozpálíme v malé pánvičce olej. Osmahneme na něm cca 1 min nadrobno nakrájený česnek a chilli papričku spolu s rajským protlakem. Přilijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme arašídovou pomazánku, omáčku hoisin, cukr, šťávu vymačkanou z limety a důkladně promícháme. Na mírném ohni povaříme 3 - 4 minuty. Hotovou omáčku přelijeme do mísy, přidáme rozemleté burské oříšky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

4

Každý závitek překrojíme na dvě poloviny, ochutíme lžičkou arašídové omáčky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept