Celerová polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33331 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
80 g | Rohlíky bílé |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
9 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 205,9mg |
Draslík | 443,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | V hovězím vývaru uvaříme kořenovou zeleninu a cibuli doměkka a vyjmeme. Oloupaný celer nastrouháme nahrubo na struhadle a vmícháme do vývaru, 5 minut povaříme, osolíme, opepříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu a nakonec vmícháme žloutky. Minutu povaříme a ihned podáváme s krutony. |