Vepřová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová směs
Vepřová směs
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 33332 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Játra vepřová |
3 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Omáčka Kari |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
200 g | Sádlo vepřové škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kg | Vepřová kýta |
150 g | Vepřové plíce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 371,3mg |
Draslík | 972,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Feferony, Játra vepřová, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Vepřové plíce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Mouka pšeničná hladká, Omáčka Kari, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová směs postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na sádle je osmažíme. Dáme stranou a přikryjeme, aby nevychladly. |
2 | V jiné pánvičce a na čistém sádle spolu s cibuli osmažíme na tenké proužky nakrájená játra, plíce, slaninu nakrájenou na větší plátky, na kolečka česnek a rajčata. |
3 | Před dokončením smažení do pánvičky přidáme kečup, feferonky, koření, podle chuti přisolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Na talíř dáme osmažené řízky, na ně naskládáme játra, plíce, slaninu a polijeme šťávou. Jako příloha je vhodná dušená rýže.