Fazolkový salát se špenátem a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát se špenátem a mrkví
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 33338 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
150 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Jogurt bílý |
500 g | Karotka baby |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 613,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Jogurt bílý, Karotka baby, Olej slunečnicový, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový salát se špenátem a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky a povaříme v osolené vodě 5 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Fazolky očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Špenát očistíme, dobře omyjeme a necháme okapat. |
4 | Jogurt promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a olejem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. |
5 | Mrkev a fazolky promícháme v míse, vmícháme špenát a salát rozdělíme na talíře. Pokapeme jogurtovou zálivkou a podáváme. |
6 | Pro vylepšení chuti můžeme salát posypat rozdrobenými bryndzovými nebo jinými sýrovými oplatkami. |