Mandlové čtverečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové čtverečky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3334 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 35,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové čtverečky postup přípravy receptu:
1 | Do mouky rozdrobíme máslo a přidáme špetkou soli osolenou smetanu. Spojíme v těsto jako na sušenky. |
2 | Vyválíme 4mm vysoký plát a posypeme jej cukrem a nasekanými mandlemi. Mandle lehce přitlačíme válečkem a plát rozkrájíme na čtverečky. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě. |