Hovězí kýta na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kýta na víně
Hovězí kýta na víně
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Nové koření celé |
200 g | Sádlo vepřové škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 l | Víno červené |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
800 g | Hovězí kýta |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 955,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Slanina vepřová, Víno červené, Hovězí kýta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Vývar z hovězích kostí , Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kýta na víně postup přípravy receptu:
1 | Kýtu umyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a spolu s novým kořením a bobkovým listem osmahneme. Když je cibule dozlatova dáme na pánev kýtu a ze všech stran ji opečeme. |
2 | Všechno z pánve přeložíme na pekáč, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme 80 minut. |
3 | Přibližně 15 minut před dokončením pečení, sejmeme poklicí, zalijeme vínem a pečeme bez ní, aby vznikla pěkná růžová kůrka. |
4 | Hotové maso vyjmeme z pekáče, necháme chvilku zatuhnout a porcujeme na silnější plátky. |
Poznámka
Na talíř dáme maso a polijeme šťávou. Podáváme s vařenými brambory a salátem.