Jednoduchý recept

Roštěnky s klobásou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 33346
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Hříbky čerstvé
250 g Klobása - Čabajka
2 dl Olej olivový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Pórek
200 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Niva 50% - tavený
0,5 kg Hovězí roštěnka níz. peč.

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,571 kcal
Kilojoule 6 571kJ
3% Sacharidy 9 g
210% Tuky 158 g
13% Sodík 266 mg
84% Bílkoviny 47 g

Roštěnky s klobásou postup přípravy receptu:

1

Naporcované roštěnky naklepeme, nařízneme konce, aby při pečení zůstaly rovné, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem a necháme 3 hodiny na chladnem místě odležet.

2

Očištěné hříbky uvaříme a necháme vychladnout.

3

Pekáč vymažeme sádlem a do něj naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, cibuli posypeme nakrájenými hříbky, na ně rozložíme roštěnky, na kolečka nakrájený česnek a pórek, přiložíme ještě na tenká kolečka nakrájenou klobásu. Pekáč přiklopíme a pokrm dáme do vyhřáté trouby na 30 minut zapéct.

4

Když jsou roštěnky hotové, vytáhneme je z trouby a ještě za horka je posypeme nastrouhanou nivou.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýži a brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept