Turecké plněné papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecké plněné papriky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33349 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
125 g | Mozzarella |
80 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
7 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 ks | Rajčata |
250 ml | Rajčatová šťáva |
200 g | Rýže dlouhozrnná |
375 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 621,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olivy černé, Oregano čerstvé, Rajčatová šťáva, Rýže dlouhozrnná, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecké plněné papriky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vývar a rajčatovou šťávu, vsypeme propláchnutou rýži a zvolna dusíme asi 20 minut. |
2 | Omytá rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Vypeckované olivy nasekáme, očištěné papriky podélně rozpůlíme. |
3 | Jednu papriku nakrájíme na kostičky a spolu s olivami a rajčaty vmícháme do uvařené rýže. |
4 | Směsí naplníme poloviny paprik a urovnáme je do zapékací mísy. Papriky obložíme na plátky nakrájenou mozzarellou a do mísy vlijeme zbylý vývar. |
5 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Před podáváním posypeme lístky oregana. |