Recept

Hovězí na celeru s fusilli

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33350

Ingredience

2 ks Bobkový list
120 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
1,5 kg Hovězí oháňka
500 ml Hovězí vývar základní
6 ks Hřebíček
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
425 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
35 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
500 g Těstoviny Fusilli
250 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

98% Kalorie 1,925 kcal
Kilojoule 8 053kJ
24% Sacharidy 88 g
56% Tuky 42 g
40% Sodík 798 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí na celeru s fusilli postup přípravy receptu:

1

Na kousky nakrájené oháňky poprášíme ochucenou moukou se solí a pepřem, nadbytečnou mouku setřeseme. Oháňku postupně smažíme na 1/2 oleje a vložíme do velkého hrnce.

2

Hrnec, ve kterém se opékala oháňka, očistíme od tuku a smažíme v něm ve zbytku oleje kolečka cibule a drcený česnek doměkka. Přidáme vývar, rajčata, víno, hřebíček, bobkový list, sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a nalijeme na hovězí oháňku.

3

Hrnec pod pokličkou vložíme do trouby a 3 hodiny pečeme. Přidáme celer a bez pokličky pečeme ještě asi 1/2 hodiny. Ke konci pečení uvaříme těstoviny al dente. Scedíme je a důkladně protřeseme s máslem a parmazánem. Těstoviny i oháňku s omáčkou upravíme na nahřáté talíře a podáváme.

Poznámka

Ochucenou mouku na poprášení masa připravíme tak, že do hladké mouky přidáme např. bylinky, sůl, pepř, práškovou hořčici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept