Hovězí na celeru s fusilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na celeru s fusilli
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
120 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1,5 kg | Hovězí oháňka |
500 ml | Hovězí vývar základní |
6 ks | Hřebíček |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
425 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fusilli |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 214,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na celeru s fusilli postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nakrájené oháňky poprášíme ochucenou moukou se solí a pepřem, nadbytečnou mouku setřeseme. Oháňku postupně smažíme na 1/2 oleje a vložíme do velkého hrnce. |
2 | Hrnec, ve kterém se opékala oháňka, očistíme od tuku a smažíme v něm ve zbytku oleje kolečka cibule a drcený česnek doměkka. Přidáme vývar, rajčata, víno, hřebíček, bobkový list, sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a nalijeme na hovězí oháňku. |
3 | Hrnec pod pokličkou vložíme do trouby a 3 hodiny pečeme. Přidáme celer a bez pokličky pečeme ještě asi 1/2 hodiny. Ke konci pečení uvaříme těstoviny al dente. Scedíme je a důkladně protřeseme s máslem a parmazánem. Těstoviny i oháňku s omáčkou upravíme na nahřáté talíře a podáváme. |
Poznámka
Ochucenou mouku na poprášení masa připravíme tak, že do hladké mouky přidáme např. bylinky, sůl, pepř, práškovou hořčici.