Recept

Pikantní grilované jehly

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 33353

Ingredience

2 ks Cibule
3 ks Feferony
100 g Hříbky čerstvé
200 g Klobása - Čabajka
2 kávová lžička Koření Gyros
1 dl Ocet kvasný lihový
2 dl Olej olivový
2 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
100 g Sádlo syrové
150 g Sýr Eidam cihla 45%
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 120kJ
1% Sacharidy 5 g
86% Tuky 64 g
34% Sodík 684 mg
67% Bílkoviny 38 g

Pikantní grilované jehly postup přípravy receptu:

1

Umyté maso nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme na silnější kostky nakrájený sýr, kolečka klobásy a feferonky, plátky cibule, kostky slaniny a přikrájíme ještě papriku a hříbky.

2

Směs polijeme octem, osolíme, opepříme zasypeme kořením, zalijeme olejem, promícháme a dáme do chladu na 3 hodiny odležet.

3

Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, paprika, slanina, hříbek, klobása a cibule. Napichování opakujeme po celé délce špejli.

4

Naskládáme je na plech, dáme sádlo, zalijeme marinádou ve které bylo naložené maso s ostatními surovinami, dáme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání grilujeme asi 40 minut.

5

Upečené jehly vytáhneme z trouby a posypeme oreganem.

Poznámka

Podáváme s topinkou potřenou česnekem a pikantním salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept