Pikantní grilované jehly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní grilované jehly
Pikantní grilované jehly
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33353 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 ks | Feferony |
100 g | Hříbky čerstvé |
200 g | Klobása - Čabajka |
2 kávová lžička | Koření Gyros |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo syrové |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 kg | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 98,3mg |
Draslík | 851,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Hříbky čerstvé, Paprika zelená, Sádlo syrové, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Koření Gyros, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní grilované jehly postup přípravy receptu:
1 | Umyté maso nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme na silnější kostky nakrájený sýr, kolečka klobásy a feferonky, plátky cibule, kostky slaniny a přikrájíme ještě papriku a hříbky. |
2 | Směs polijeme octem, osolíme, opepříme zasypeme kořením, zalijeme olejem, promícháme a dáme do chladu na 3 hodiny odležet. |
3 | Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, paprika, slanina, hříbek, klobása a cibule. Napichování opakujeme po celé délce špejli. |
4 | Naskládáme je na plech, dáme sádlo, zalijeme marinádou ve které bylo naložené maso s ostatními surovinami, dáme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání grilujeme asi 40 minut. |
5 | Upečené jehly vytáhneme z trouby a posypeme oreganem. |
Poznámka
Podáváme s topinkou potřenou česnekem a pikantním salátem.