Recept

Zapečené penne s masem a sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33354
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Bujón zlatý hovězí
60 g Cibule
1 kg Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Olej olivový
700 ml Omáčka rajčatová
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
5 g Sůl
500 g Těstoviny Penne
2 ks Vaječný bílek slepičí
60 ml Víno červené
Sýrová omáčka
50 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Sýr Čedar
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 660kJ
16% Sacharidy 57 g
31% Tuky 24 g
70% Sodík 1 g
81% Bílkoviny 45 g

Zapečené penne s masem a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme mleté maso a průběžně promícháváme a necháme zhnědnout. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou.

2

Přilijeme víno, rajčatovou omáčku a kostky vývaru. Přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání asi 1 hodinu zvolna vaříme. Odstavíme, přidáme petrželku, sůl, pepř a směs necháme vychladnout.

3

Připravíme hladkou světlou jíšku z másla a mouky, odstavíme a postupně vmícháme mléko. Průběžně promícháváme a zahříváme asi 5 minut do zhoustnutí. Omáčku odstavíme, necháme mírně vychladnout a vmícháme do ní žloutky a sýr.

4

Penne vaříme ve slané vodě al dente. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně odkapat. Potom těstoviny smícháme s našlehanými bílky. Polovinu těstovin upravíme na dno hlubokého pekáče vytřeného olejem a pokryjeme masovou směsí.

5

Zbývající těstoviny promícháme se sýrovou omáčkou a upravíme do pekáče jako horní vrstvu. Posypeme strouhankou a zapékáme v troubě asi 45 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept