Zapečené penne s masem a sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené penne s masem a sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33354 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bujón zlatý hovězí |
60 g | Cibule |
1 kg | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
700 ml | Omáčka rajčatová |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Penne |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
60 ml | Víno červené |
Sýrová omáčka | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 201,5mg |
Draslík | 813,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno červené, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý hovězí, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Penne, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené penne s masem a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme mleté maso a průběžně promícháváme a necháme zhnědnout. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. |
2 | Přilijeme víno, rajčatovou omáčku a kostky vývaru. Přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání asi 1 hodinu zvolna vaříme. Odstavíme, přidáme petrželku, sůl, pepř a směs necháme vychladnout. |
3 | Připravíme hladkou světlou jíšku z másla a mouky, odstavíme a postupně vmícháme mléko. Průběžně promícháváme a zahříváme asi 5 minut do zhoustnutí. Omáčku odstavíme, necháme mírně vychladnout a vmícháme do ní žloutky a sýr. |
4 | Penne vaříme ve slané vodě al dente. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně odkapat. Potom těstoviny smícháme s našlehanými bílky. Polovinu těstovin upravíme na dno hlubokého pekáče vytřeného olejem a pokryjeme masovou směsí. |
5 | Zbývající těstoviny promícháme se sýrovou omáčkou a upravíme do pekáče jako horní vrstvu. Posypeme strouhankou a zapékáme v troubě asi 45 minut dozlatova. |