Restovaná játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná játra
Restovaná játra
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33357 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Játra vepřová |
2 kávová lžička | Kmín celý |
2 špetka | Koření mexické |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 ks | Paprika zelená |
200 g | Sádlo vepřové škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 518,7mg |
Draslík | 617,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Kmín celý, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření mexické, Omáčka pikantní worcesterová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaná játra postup přípravy receptu:
1 | Na pánev dáme sádlo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky slaninu. |
2 | Až začne cibule pěnit, přidáme na plátky nakrájená játra a na proužky papriku, posypeme kořením, kmínem, přidáme worcester a za stálého obrácení játra restujeme přibližně 10 minut. |
3 | Hotová játra nakonec podle chuti osolíme. |
Poznámka
Podáváme je na teplém talíři s opečenou houskou nebo topinkou.