Recept

Rigatoni se salámem a paprikou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33358

Ingredience

15 g Bazalka
60 g Cibule
200 g Lilek
60 ml Olej olivový
35 g Olivy černé
60 g Paprika zelená
60 g Paprika červená
425 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
250 g Salám Mortadela
45 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
500 g Těstoviny Rigatoni
125 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 693kJ
21% Sacharidy 74 g
49% Tuky 37 g
38% Sodík 750 mg
46% Bílkoviny 26 g

Rigatoni se salámem a paprikou postup přípravy receptu:

1

Pod rozehřátý gril dáme papriky a ze všech stran je opečeme dohněda. Vyjmeme je z grilu a zakryjeme vlhkou utěrkou. Po vychladnutí slupku lehce sloupneme. Dužninu najemno nakrájíme a odložíme.

2

Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme po obou stranách dozlatova. Podle potřeby jej přitom potíráme olejem. Opečený lilek odložíme.

3

Na zbytku oleje smažíme na pánvi doměkka kolečka cibule a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený salám a smažíme dohněda.

4

Přidáme passatu, víno, olivy, bazalku, petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15 minut zvolna vaříme. Vložíme papriku a lilek a prohřejeme je.

5

Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně omáčku se salámem a zeleninou a promícháme.

6

Před podáváním posypeme jednotlivé porce parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept