Rigatoni se salámem a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni se salámem a paprikou
Rigatoni se salámem a paprikou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33358 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
15 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
200 g | Lilek |
60 ml | Olej olivový |
35 g | Olivy černé |
60 g | Paprika červená |
60 g | Paprika zelená |
425 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
250 g | Salám Mortadela |
5 g | Sůl |
45 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 45,2mg |
Draslík | 308,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Sýr Parmezán, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salám Mortadela, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni se salámem a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Pod rozehřátý gril dáme papriky a ze všech stran je opečeme dohněda. Vyjmeme je z grilu a zakryjeme vlhkou utěrkou. Po vychladnutí slupku lehce sloupneme. Dužninu najemno nakrájíme a odložíme. |
2 | Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme po obou stranách dozlatova. Podle potřeby jej přitom potíráme olejem. Opečený lilek odložíme. |
3 | Na zbytku oleje smažíme na pánvi doměkka kolečka cibule a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený salám a smažíme dohněda. |
4 | Přidáme passatu, víno, olivy, bazalku, petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15 minut zvolna vaříme. Vložíme papriku a lilek a prohřejeme je. |
5 | Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně omáčku se salámem a zeleninou a promícháme. |
6 | Před podáváním posypeme jednotlivé porce parmezánem. |