Dort piškotový z krupice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort piškotový z krupice
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3336 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
500 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
70 g | Pšeničná krupice |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 77,8mg |
Draslík | 64,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pšeničná krupice, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort piškotový z krupice postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s cukrem utřeme do pěny a přimícháme tuhý sníh. Nakonec lehce vmícháme krupici. |
2 | Těsto vložíme do vymaštěné a polohrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme. |
3 | Na vychladlý dort navršíme jablka uvařená na kaši a ušlehanou, mírně oslazenou smetanu. |