Recept

Omáčka z hovězích jater

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 33363

Ingredience

1 ks Cibule
3 ks Hřebíček
200 g Játra hovězí
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
50 g Sádlo vepřové škvařené
1,5 l Vývar z hovězích kostí
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 651kJ
2% Sacharidy 9 g
14% Tuky 10 g
37% Sodík 737 mg
19% Bílkoviny 10 g

Omáčka z hovězích jater postup přípravy receptu:

1

Játra pomeleme na strojku na maso, dáme je ho hrnce, zalijeme vývarem, přidáme nové koření, pepř, hřebíček, česnek, cibuli a necháme vařit asi 50 minut.

2

Po uvaření vybereme z hrnce zeleninu s kořením a rozmixujeme pomletá a uvařená játra.

3

Na pánvičku dáme sádlo, přisypeme mouku, zapražíme ji dorůžova a tak zhotovíme jíšku, kterou vysypeme do rozmixovaných jater a pečlivým mícháním, aby se nesrazila, omáčku zahustíme.

4

Omáčka musí být středně hustá. Nakonec ji dochutíme solí.

Poznámka

Játrovou omáčku podáváme s hovězím nebo vepřovým masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept