Omáčka z hovězích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z hovězích jater
Omáčka z hovězích jater
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 33363 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
200 g | Játra hovězí |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 58,9mg |
Draslík | 692,4mg |
Vláknina | 944,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Játra hovězí, Nové koření celé, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Vývar z hovězích kostí , Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z hovězích jater postup přípravy receptu:
1 | Játra pomeleme na strojku na maso, dáme je ho hrnce, zalijeme vývarem, přidáme nové koření, pepř, hřebíček, česnek, cibuli a necháme vařit asi 50 minut. |
2 | Po uvaření vybereme z hrnce zeleninu s kořením a rozmixujeme pomletá a uvařená játra. |
3 | Na pánvičku dáme sádlo, přisypeme mouku, zapražíme ji dorůžova a tak zhotovíme jíšku, kterou vysypeme do rozmixovaných jater a pečlivým mícháním, aby se nesrazila, omáčku zahustíme. |
4 | Omáčka musí být středně hustá. Nakonec ji dochutíme solí. |
Poznámka
Játrovou omáčku podáváme s hovězím nebo vepřovým masem.