Recept

Bucatini s hovězí oháňkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33364
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
4 stroužek Česnek
120 g Cibule
1,5 kg Hovězí oháňka
1,5 l Hovězí vývar základní
120 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
60 g Protlak rajčatový
200 g Rajčata
10 g Rozmarýn sušený
5 g Sůl
500 g Těstoviny Bucatini
60 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,751 kcal
Kilojoule 7 327kJ
24% Sacharidy 86 g
108% Tuky 81 g
60% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Bucatini s hovězí oháňkou postup přípravy receptu:

1

Rozdělíme oháňku, postupně smažíme na oleji dohněda a odložíme. Na zbylém oleji smažíme kolečka cibule, drcený česnek, kousky celeru a kolečka mrkve 3-4 minuty, až cibule mírně zhnědne.

2

Maso dáme do hrnce a přidáme k němu rozmarýn a červené víno. Podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Občas promícháme, aby se oháňka nepřichytila ke dnu. V jiné nádobě smícháme 2 hrnky hovězího vývaru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata, přidáme k oháňce a bez pokličky za občasného zamíchání zvolna vaříme asi 30 minut.

3

Vlijeme ještě další 2 hrnky hovězího vývaru a znovu vaříme 30 minut. Potom přilijeme 1 hrnek hovězího vývaru a dále vaříme 30 minut. Na závěr do hrnce vlijeme zbývající vývar a oháňku vaříme doměkka, až maso začne odpadávat od kosti. Zredukujeme, aby vznikla hustá omáčka.

4

Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente a scedíme je. Horké těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku s masem.

Poznámka

Pro změnu můžete cibuli opéci s 250 g anglické slaniny. Další postup je stejný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept