Novoroční čočka s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Novoroční čočka s kysanou smetanou
Novoroční čočka s kysanou smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 33365 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
300 g | Čočka jedlá |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Libeček |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Uzené maso vařené |
1 l | Voda pitná |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 609,2mg |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Čočka jedlá, Kopr čerstvý, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Smetana 16% (pochoutková), Uzené maso vařené, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Novoroční čočka s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Přebranou a promytou čočku dáme do hrnce s litrem vody, bobkovým listem, celou oloupanou cibulí, omytou snítkou libečku (1 lžíce) a uvaříme ji do měkka. |
2 | V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku se špetkou sladké a pálivé papriky do hladké směsi. Omytý kopr pokrájíme nadrobno. |
3 | Z uvařené čočky vyjmeme libeček a cibuli, odlijeme z ní tolik vývaru, aby v čočce zbyl jen do poloviny. Přimícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem a koprem. |
4 | Čočku se smetanou povaříme 2 - 3 minuty a podáváme s plátky vařeného uzeného masa. |
Poznámka
Servírujeme teplé.