Rigatoni s klobásou a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s klobásou a fazolemi
Rigatoni s klobásou a fazolemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33366 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
400 g | Fazole |
200 g | Klobása Chorizo |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
800 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 92,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Klobása Chorizo, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s klobásou a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Kolečka cibule, drcený česnek a nakrájené klobásy smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut, až cibule i česnek změknou. |
2 | Vložíme passatu (drcená rajčata), fazole, bazalku, šalvěj, petrželku, dochutíme pepřem a solí a směs zvolna vaříme asi 20 minut. |
3 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na nahřáté talíře. |
4 | Navrch nalijeme omáčku a každou porci ozdobíme čerstvě nastrouhaným parmezánem. |
Poznámka
Konzervované fazole můžeme nahradit sušenými. Namočíme je přes noc do studené vody, potom je scedíme, propláchneme a uvaříme ve větším množství vody doměkka (nejméně hodinu).