Recept

Rigatoni s klobásou a fazolemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33366
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
400 g Fazole
200 g Klobása Chorizo
1 polévková lžíce Olej olivový
800 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
10 g Šalvěj čerstvá
5 g Sůl
35 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Rigatoni

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 905 kcal
Kilojoule 3 786kJ
30% Sacharidy 108 g
30% Tuky 22 g
31% Sodík 624 mg
71% Bílkoviny 40 g

Rigatoni s klobásou a fazolemi postup přípravy receptu:

1

Kolečka cibule, drcený česnek a nakrájené klobásy smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut, až cibule i česnek změknou.

2

Vložíme passatu (drcená rajčata), fazole, bazalku, šalvěj, petrželku, dochutíme pepřem a solí a směs zvolna vaříme asi 20 minut.

3

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na nahřáté talíře.

4

Navrch nalijeme omáčku a každou porci ozdobíme čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Konzervované fazole můžeme nahradit sušenými. Namočíme je přes noc do studené vody, potom je scedíme, propláchneme a uvaříme ve větším množství vody doměkka (nejméně hodinu).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept